Chrissy Teigen królową wypieków! W czym tkwi sekret jej bananowego chleba?

Mamy pełny przepis!

Reklama
Chrissy Teigen królową wypieków! W czym tkwi sekret jej bananowego chleba? fot. Getty Images

Chrissy Teigen i przepis na bananowy chleb

Chrissy Teigen słynie z wielu rzeczy. Jest niezwykle zabawna, ma cięty język, a jej mężem jest nie kto inny jak John Legend. Instagram Chrissy obserwuje prawie 15 milionów osób, nie mówiąc już o Twitterze, na którym modelka wiecznie kłoci się z Donaldem Trumpem. Chrissy, która może pochwalić się niezwykłą urodą i figurą zarzeka się, że je bardzo dużo śmieciowego jedzenia, które kocha!

 

Chrissy Teigen szczerze o operacjach plastycznych

 

Gwiazda, która wydała już kilka książek kucharskich, co i rusz dzieli się w swoich social mediach ciekawostkami kulinarnymi. Ostatnio największe zainteresowanie wzbudził przepis na chleb bananowy à la Chrissy Teigen. A wszystko zaczęło się od... brązowych, czyli bardzo dojrzałych bananów, bez których wypiek na pewno nie będzie taki smaczny. Większość osób brązowe banany wyrzuca do kosza – Chrissy przywraca je kulinariom. Zatem jak przygotować słynny bananowy chleb amerykańskiej gwiazdy? Oto przepis:

Bananowy chleb wg Chrissy Teigen

Reklama

Składniki:

2 szklanki zmiażdżonych, brązowych bananów

4 jajka

2/3 szklanki oleju rzepakowego (plus odrobina do natłuszczenia patelni)

2 szklanki mąki (plus odrobina do foremki do babki)

2 szklanki cukru

waniliowy budyń w proszku (ok. 96 g)

1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody

1 łyżeczka soli

1 szklanka niesłodzonego kokosa

pół szklanki ciemnej czekolady (można dodać więcej, jeśli się ją bardzo lubi)

 

Przygotowanie:

Pomieszaj banany, jajka i olej w dużej misce. W innej misce zmieszaj mąkę, cukier, budyń w proszku, proszek do pieczenia i sól. Następnie tak przygotowane suche składniki dodaj do mokrych. Zamieszaj.

Wrzuć pomieszane kawałki kokosa i czekolady do odpowiednio naoliwionej i posypanej mąką foremki do babki. Zalej pomieszanymi wcześniej składnikami. Piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. 

Zanim wyciągniesz ciasto z brytfanki, pamiętaj, by sprawdzić wykałaczką, czy jest gotowe. Ma być wilgotne! Zanim odwrócisz foremkę do góry nogami, przejedź krawędzie nożem do masła, by łatwo odeszło od formy. Gotowe :)

 

 

OMG this is amazing #bananabundtbread #bananabread #cravings2 @chrissyteigen #yum

A post shared by K•I•M•B (@hellokimberleyb) on Sep 30, 2017 at 6:17pm PDT

Reklama

Polecane wideo

Reklama

Zobacz galerię - 14 zdjęć

Reklama

Podobne tematy

Skomentuj
Reklama